Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Öt újabb frekvenciával bővülhet a Dankó Rádió hálózata - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a médiatanács e heti ülésén született döntésről csütörtökön az MTI-t. - Rádió magazin
részletek »

Öt újabb frekvencián szólalhat meg a Dankó Rádió

Tuti Magazinommal szeretnék segítséget nyújtani a rádiózás iránt érdeklődőknek, betekintést nyújtani a rádiózás világába, Online, Magyar vagy külföldi rádióadókat keresőknek. A rádió, a rádiózás története, múltja és jövője, azaz, a rádióról mindent!
Rádió magazin
Itt vagy: Rádió magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Öt újabb frekvencián szólalhat meg a Dankó Rádió
Öt újabb frekvencián szólalhat meg a Dankó Rádió
Öt újabb frekvenciával bővülhet a Dankó Rádió hálózata - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a médiatanács e heti ülésén született döntésről csütörtökön az MTI-t.
Mint írják, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kezdeményezésére a Dankó Rádió frekvenciái a Baja 92,2 MHz, a Keszthely 104,3 MHz, a Révfülöp 91,0 MHz, a Tiszafüred 105,2 MHz és a Nagymaros 93,1 MHz hullámsávokkal bővülnek ki.

A bővítés oka, hogy a Dankó Rádió a kisebb településeken csak szórványosan érhető el. A közszolgálati célok pedig csak akkor érvényesülhetnek maradéktalanul, ha a közszolgálati médiaszolgáltatás földrajzi értelemben véve is eljuttatható a lehető legtöbb társadalmi réteghez, írják.

A közlemény szerint az MTVA jelezte, hogy gazdaságossági és költségvetési okokból nem tervezi az M6 tematikus médiaszolgáltatás elindítását, amit a médiatanács elfogadott, és átvezette a közszolgálati médiaszolgáltatásokról szóló nyilvántartásában.
Hirdetés

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. kérelmére a médiatanács ismét egyéves hatósági szerződést köt a szolgáltatóval a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében.

Ennek oka, hogy a szolgáltató a televíziós és rádiós piacon együttesen több mint 40 százalékos éves átlagos közönségarányt ért el tavaly, ezért a médiatanács médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosította, írják.

A szolgáltató a televíziós és rádiós csatornáit érintően az európai alkotások, az öt évnél nem régebbi független európai alkotások, valamint a magyar művek esetében a kötelező sugárzási rátákon felüli vállalásokat tesz, az M5 csatornán pedig vállalja, hogy legalább 65 százalékban művészeti, tudományos és kulturális műsorszámokat tesz közzé, említik meg.

Közölték azt is: a médiatanács véglegesítette és a honlapján közzétette a Tokaj 101,8 MHz közösségi jellegű hasznosításra kiírt rádiós frekvencia pályázati felhívását. A pályázati ajánlatokat január 25-én lehet majd benyújtani.

A testület a Szolnok 90,4 MHz frekvencia eljárásában az alaki vizsgálat után pályázati nyilvántartásba vette az egyetlen jelentkezőt, az LB Rádió Kft.-t, a Budapest 98,6 MHz eljárásában a hiánypótlások után szintén mindkét pályázó - a Scaletta Kft. és a Manna Vision Media Kft. is - bekerült a nyilvántartásba.

Tudatták azt is: az Európa Rádió médiaszolgáltatójának kérelmére a tanács 2023. március 20-ig meghosszabbította a Debrecen 94,4 MHz és a Szeged 87,9 MHz helyi médiaszolgáltatási jogosultságokat, valamint - a Rádió Som médiaszolgáltatója, a Friends-Lan Kft. kérelmére - a Fehérgyarmat 99,5 MHz helyi kereskedelmi jogosultságot.

Emellett a médiatanács döntött arról is, hogy az Extrém Business Kft. kérelmére közös megegyezéssel 2018. január 1-jén megszünteti az érdi Rádió FM 87,8 MHz-re vonatkozó kisközösségi rádiós jogosultságát.

A közlemény kitár arra is, hogy a médiatanács a médiaszolgáltatók közös kérelmére engedélyezte, hogy a TELEKOM BÉKÉS Kft. Békéscsaba 98,4 MHz és Gyula 90,5 MHz helyi, kereskedelmi rádiója 2017. december 22-től hálózatba kapcsolódjon az A-tól Z-ig Bt. Orosháza 90,2 MHz helyi, kereskedelmi rádióval mint hálózatos médiaszolgáltatással. Ennek kapcsán a tanács döntött a szóban forgó békéscsabai és gyulai frekvenciák közötti hálózatba kapcsolódás 2017. december 21-i megszüntetéséről.

A szolgáltatók kérelmére a tanács a médiaszolgáltatások állandó megnevezésének módosítását is engedélyezte: Orosházán a 90,2 Rádió 1 neve Mega Rádióra módosul, Békéscsabán pedig a Mega Rádió, ezentúl 98.4 Mega Rádió lesz. Az INTERAX Kft. visszavonta a médiatanácshoz benyújtott névváltoztatási kérelmét a Békéscsaba 88,9 MHz-es jogosultságára vonatkozóan, tájékoztattak a testület további határozatairól.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Dankó Rádió, frekvencia
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2018-01-02 15:09:41
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü